Tarve osatyökykyisten yhdenvertaisuuden parantamiselle tunnistettiin sosiaali- ja terveysalan ProjektiTori-tapahtumassa

Hankkeen pisteelle tulevia ihmisiä pyydettiin liittämään osatyökykyinen-, täsmätyökykyinen- ja täystyökykyinen sanoihin postit-lapulle kirjattuja adjektiiveja tai keksimään omansa. Samalla käytiin keskusteluja, mitä ajatuksia termit herättivät. Yleisimmin osatyökykyinen-sana herätti ajatuksen, että se tarkoittaa, että jotakin puuttuu tai henkilö on sairas. Toisaalta osatyökykyisen ajateltiin olevan motivoitunut työntekijä, joka rajoitteistaan huolimatta haluaa ja jaksaa tehdä töitä.

Tarve osatyökykyisten yhdenvertaisuuden parantamiselle tunnistettiin sosiaali- ja terveysalan ProjektiTori-tapahtumassa Read More »

Täysin työkykyiset ovat taruolentoja – mihin tarvitaan osatyökykyisen leimaa?

Etenkin kun huomioidaan kaikki työkykyyn vaikuttavat tekijät, on myös selvää, että työkyvyn taso voi vaihdella paljon lyhyessäkin ajassa. Kukaan ei myöskään ole työkyvyn vaihtelulle immuuni, eikä se ole kenenkään omissa käsissä, koska ulkoisten tekijöiden vaikutus on niin suuri. Joka päivä kuukaudesta ja vuodesta toiseen täysin työkykyinen ihminen on tarueläin, jota ei ole olemassa.

Täysin työkykyiset ovat taruolentoja – mihin tarvitaan osatyökykyisen leimaa? Read More »

”Eihän susta ees näy päällepäin”

Näkymättömiä sairauksia sairastavien henkilöiden työ- ja toimintakyky voi vaihdella jo yksittäisen päivän aikana. Ihan samalla tavalla näin voi tapahtua kenellä tahansa. Joku ahkeroi tuotteliaimmin aamun varhaisina tunteina. Joku lataa akkunsa lepäämällä keskipäivän aikaan. Joku pääsee tekemisessään kunnolla vauhtiin illan hämärtyessä, ja flow vain kiihtyy yötä kohden. Yhtenä päivänä työteho on 100 %, toisena ehkä 70 %. Tänään ajatus on kuin tervainen täi, huomenna se suorastaan lentää.

”Eihän susta ees näy päällepäin” Read More »

Scroll to Top